Wat zijn onze werkzaamheden in Hoogeveen?

Auto diagnose

Op zoek naar auto diagnose? Heb je een auto storing en zoek je een diagnosespecialist die het probleem kan verhelpen? Dan zit je hier goed. Wij beschikken hier over de kennis en maken gebruik van modern uitleesapparatuur die ons helpt te bepalen wat de storing veroorzaakt en hoe deze het best verholpen kan worden.

Een moderne auto beschikt over een groot aantal elektrische systemen. Deze worden aangestuurd door een centrale computer. Dit maakt auto’s slimmer, maar ook complexer. Als jouw auto een probleem heeft, kunnen er verschillende storingen en meldingen verschijnen. Onze diagnose specialist stelt dan het probleem vast en bepaald hoe die het best opgelost kan worden.

Onderhoud

Voorkom autopech door je auto te laten controleren door een van onze specialisten. Niet alleen zal autopech voorkomen worden, maar ook kun je onveilige situaties op de weg voorkomen en bespaar je gemakkelijk kosten op dure reparaties. Maar wanneer is mijn auto nou toe aan een onderhoudsbeurt? Dit verschilt per merk en type auto wij raden aan om minimaal één keer in het jaar langs te komen voor een onderhoudsbeurt of voertuiginspectie

De kosten van een onderhoudsbeurt zijn afhankelijk van het type en bouwjaar van je auto. Neem even contact met ons op, dan laten we je snel weten hoeveel tijd we nodig hebben voor onderhoud of een reparatie en wat de kosten zijn.

Airco

Het is verstandig je airco elk jaar te laten nakijken en om het jaar te laten bijvullen. Laat elk jaar de interieur-/pollenfilters vervangen, bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van een grote beurt. Voor het onderhoud maakt het niet uit of je de airco veel of juist heel weinig gebruikt. Met regelmatig onderhoud voorkom je dat je airconditioning stuk gaat. Een airco repareren of vervangen is namelijk niet goedkoop. Het koudemiddel moet regelmatig worden aangevuld; een drooglopende airco gaat zeker stuk. Een slecht werkende airco heeft bovendien een negatief effect op het brandstofverbruik. In de wintermaanden kun je een airco ook perfect gebruiken tegen beslagen ruiten.

Airco reiniging

Naast de jaarlijkse controle, wordt er aangeraden om regelmatig de airco te laten reinigen. Het reinigen levert een aantal voordelen op. Benieuwd naar de voordelen? Lees het hier.

Roetfilter reiniging

Een verstopt roetfilter kan ervoor zorgen dat uw auto minder zuinig is, het motorlampje begint te branden en dat de auto stottert. Het is aan te raden om dan het roetfilter te laten reinigen. Wilt u meer weten over roetfilter reiniging? Klik hier.

De Algemene Periodieke Keuring (APK)

Om de verkeersveiligheid te bevorderen is er naast regulier onderhoud de jaarlijks verplichte Algemene Periodiek Keuring (APK). Een APK is verplicht voor auto’s vanaf 4 jaar oud. Tijdens de APK-keuring controleren wij jouw auto geheel op het gebied van;

  • Veiligheid
  • Milieu
  • Registratie

We letten op de verkeersveiligheid van jouw auto. Hoe zit het bijvoorbeeld met de remmen, de banden en de verlichting? Daarnaast letten we op het milieu, zo kijken we onder andere naar de CO2-uitstoot van uw voertuig. Tot slot is er de registratie. Hoeveel kilometer heeft de auto al afgelegd? Na een grondige check en het verhelpen van eventuele mankementen, kun je weer de weg op met een veilige auto.

Contact

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in onze werkzaamheden? Neem gerust contact op, wij helpen je graag.

Afspraak maken? Bel, mail of app ons.