Roetfilter reinigen

Wat is roetfilter reiniging?

Iedere moderne dieselauto heeft een roetfilter (Diesel Partikel Filter DPF). Deze kan verstopt raken. Een verstopt roetfilter kan ervoor zorgen dat uw auto minder zuinig is en het motorlampje of het DPF-lampje begint te branden. Daarnaast is de kans groot dat de motor van de auto gaat ‘inhouden’. Het is aan te raden om dan het roetfilter te laten reinigen en de oorzaak te achterhalen.

De voordelen:

Milieuvriendelijk en effectief

Een roetfilter is verplicht onder alle dieselauto’s vanaf 2011. Het filter zorgt ervoor dat de roetuitstoot van de auto minder wordt. Dat het tijd wordt het roetfilter te reinigen, merkt u vaak aan het feit dat de auto een storing aangeeft. De auto levert minder vermogen en het brandstofverbruik loopt op.

Niet alleen de storing oplossen; de oorzaak is ook belangrijk

Het is niet alleen belangrijk om de storing te verhelpen; het is ook van belang de oorzaak te vinden. Wanneer de oorzaak van een verstopt roetfilter niet weggenomen wordt, keren de klachten snel weer terug en raakt het roetfilter op korte termijn wederom verstopt. Het roetfilter (regelmatig) laten reinigen is goedkoper dan vervangen. Een nieuw filter kost namelijk al snel zo’n € 2.000,-! Door het reinigen van het roetfilter wordt de levensduur verlengd en rijdt de auto zuiniger!

Onze werkwijze

01

Diagnose

Voordat we aan de slag gaan, zoeken we eerst grondig uit wat de storing aan uw auto veroorzaakt.

02

Offerte

We laten u weten wat de kosten (ongeveer) zullen zijn. Pas na uw akkoord, gaan de werkzaamheden van start.

03

Reparatie

De reparatie van uw auto is bij ons in vertrouwde en deskundige handen.

04

Controle

Voordat we de auto aan u meegeven, controleren we of alles weer naar behoren werkt.