Aircostoring en -onderhoud

Wat is een airco storing?

Wanneer de airco een probleem heeft kan er zich een storing voordoen. De oorzaak kan onder andere liggen in een lekkage, een defecte compressor of een niet goed werkende ventilator. Ook is het verstandig een airco ieder jaar te laten nakijken en bij te laten vullen.

De voordelen:

Ruikt het niet zo fris meer?

Een storing aan de airco in de auto manifesteert zich op verschillende manieren. Het wordt niet meer lekker koel in de auto of u ruikt een minder frisse lucht…  Maar ook zonder deze klachten, is het goed de airco van uw auto regelmatig te laten checken. 

We maken gebruik van het beproefde Airco well® systeem: dit verwijdert kiemen, bacteriën en schimmels. Ziekteverwekkers worden met hoge druk weggespoeld en besmette onderdelen grondig gereinigd. Uiteraard wordt het interieur-/pollenfilter vervangen.

We vinden zelfs het kleinste lekje

Er wordt in de airconditioning van een auto gebruik gemaakt van het koudemiddel/gas R134A of R1234YF. R134A is gebruikelijk bij auto’s die voor 2011 zijn geproduceerd. Bij auto’s met een bouwjaar van na 2011 wordt het gas R1234YF toegepast. Dit gas is milieuvriendelijker.

Wist u dat het niet uitmaakt of u de airco veel of juist heel weinig gebruikt? Iedere airco verliest per jaar ongeveer 10 procent van zijn koudemiddel! Een airco heeft daarom altijd regelmatig onderhoud nodig. Bovendien kun je met onderhoud een dure reparatie of vervanging voorkomen. 

Zwiers Autotechniek beschikt over de juiste apparatuur om zelfs het kleinste lekje op te sporen en te verhelpen. Bij iedere auto en uiteraard bij zowel het R134A als R1234YF koudemiddel.

Bij Zwiers Autotechiek adviseren we iedere twee jaar uw airco een onderhoudsbeurt te laten geven.

Wilt u weten hoe airco reiniging werkt? Bekijk de video

Onze werkwijze

01

Diagnose

Voordat we aan de slag gaan, zoeken we eerst grondig uit wat de storing aan uw auto veroorzaakt.

02

Offerte

We laten u weten wat de kosten (ongeveer) zullen zijn. Pas na uw akkoord, gaan de werkzaamheden van start.

03

Reparatie

De reparatie van uw auto is bij ons in vertrouwde en deskundige handen.

04

Controle

Voordat we de auto aan u meegeven, controleren we of alles weer naar behoren werkt.