Airco reiniging

Tijd voor een airco reiniging? Naast dat er wordt aangeraden dat de airco elk jaar wordt bijgevuld, is het ook verstandig om de airco te laten reinigen. Een airconditioning bevat twee onderdelen die gevoelig zijn voor stof en vuil. De onderdelen zijn: de verdamper en het (interieur)filter. Als dit niet regelmatig gereinigd wordt, dan wordt het vuil niet uit de lucht gehaald voordat het in je auto komt.

Het reinigingsproces

Om ervoor te zorgen dat de airco goed schoon gemaakt kan worden, wordt deze eerst gedemonteerd. De airco wordt schoongemaakt met behulp van een reinigingsspray. Deze spray zorgt voor goede reiniging van de twee onderdelen. Eenmaal schoongemaakt, worden ze weer gemonteerd op de auto en is het reinigen klaar. In het filmpje hieronder zie je het reinigingsproces.

De voordelen van reinigen

Het reinigen van de airco zorgt ervoor dat het stof en vuil uit de lucht wordt gefilterd, voordat het in uw auto terechtkomt. Dit zorgt ervoor dat de lucht gezond en fijn is om in te ademen. Wordt de airco niet schoongemaakt? Dan is de kans groot dat je vuile lucht inademt. Daarnaast zorgt het reinigingsmiddel ervoor dat nieuw vuil zich minder snel hecht en nare geurtjes tegen gegaan worden. Het reinigen wordt jaarlijks aangeraden. Door dit jaarlijks te doen, hoef je minder snel de airco en de onderdelen te vervangen. Dit bespaart weer geld!

Tot slot

Wij hebben inmiddels heel veel auto’s behandeld en een groot bestand van tevreden klanten. Door onze ervaring garanderen wij een goed rijdende auto voor nog vele jaren rijplezier! Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op.

Afspraak maken? Bel, mail of app ons.