Roetfilter reiniging

Wist je dat een verstopte roetfilter problemen kan veroorzaken? Als het motorlampje begint te branden, verbruikt je auto meer brandstof. Als je auto begint te stotteren, is het verstandig om het roetfilter te laten reinigen.

 

Een roetfilter is verplicht onder alle dieselauto’s en sinds 1 september 2017 ook bij benzineauto’s. Het filter zorgt ervoor dat de uitstoot van de auto minder wordt.

Het reinigen van de roetfilter

Een roetfilter reinigen gebeurt met een speciaal reinigingsmiddel. Het middel wordt rechtstreeks in het filter gespoten. Het reinigingsmiddel verwijderd alleen de vastzittende stukken. Omdat het middel speciaal is ontwikkeld voor reiniging, laat het geen resten achter. Op deze manier is het reinigen van het roetfilter snel en effectief geregeld.

Het is van belang om de oorzaak te vinden van een verstopt roetfilter. Als de oorzaak niet gevonden en opgelost wordt, zit het roetfilter zo weer verstopt.

De voordelen van reiniging

Het reinigen van het roetfilter zorgt er voor dat alle achtergebleven resten verwijderd worden. Een gereinigd roetfilter brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Het is sneller dan vervangen
  • Het is goedkoper dan vervangen
  • Het verlengt de levensduur van het roetfilter
  • Het voorkomt mogelijke schade aan het motorblok
  • Het rijden wordt zuiniger

Het laten reinigen van het roetfilter is goedkoper dan vervanging.

Tot slot

Wij hebben inmiddels heel veel auto’s behandeld en een groot bestand van tevreden klanten. Door onze ervaring garanderen wij een goed rijdende auto voor nog vele jaren rijplezier! Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op.

Afspraak maken? Bel, mail of app ons.